Anerkjennelse av ekteskap inngått i utlandet

Dersom man har giftet seg i utlandet er utgangspunktet at ekteskapet anerkjennes her i landet dersom ekteskapet er gyldig inngått etter reglene i det landet ekteskapet er inngått, jf. ekteskapslovens § 18a. For å få registrert et ekteskap inngått i utlandet må man henvende seg til skatteetaten.

Det gjelder likevel noen unntak fra utgangspunktet om at ekteskap inngått i utlandet anerkjennes. Unntakene kan komme til anvendelse dersom minst en av partene enten var norsk statsborger, eller fast bosatt her i riket på vigslestidspunktet. Hvis dette er tilfellet anerkjennes ikke ekteskapet dersom det ble inngått uten at begge partene var tilstede, en av partene var under 18 år, eller en av partene allerede var gift. Disse reglene er til for å forhindre anerkjennelse av eventuelle tvangsekteskap.

Man kan likevel søke til departementet om å få godkjent ekteskapet. Ekteskapet kan da anerkjennes hvis sterke grunner taler for det. Men dette er et strengt vilkår, og oppfylles kun i særlige tilfeller.


Advokater som kan hjelpe deg med Familierett
No data was found
Våre dyktige advokater kan hjelpe deg med alt innen Familierett

Nam dolor nisl, sodales non pulvinar nec, interdum sed felis. Proin in ligula ut urna pulvinar blandit a quis sapien. Nulla dui metus, euismod sed elementum id, euismod quis orci.

Relaterte artikler

No data was found

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få med deg siste nytt i advokat bransjen.