Ungdommens fiskarlag

 

Den nyetablerte organisasjonen Ungdommens Fiskarlag tar sikte på å ivareta og utvikle den norske fiskerinæringen.

Fiskerinæringen er en tradisjonsrik og viktig næring for kystnasjonen Norge. Næringens interesser må forvaltes, beskyttes og utvikles for at næringen ikke bare skal kunne bestå, men også bevare sin viktige rolle for nasjonen. Dette innebærer at alle deler av fiskerinæringen må bli hørt. Særlig viktig er stemmen til den yngre generasjon; fiskerinæringens fremtid.

«For at næringen skal utvikles, må det gjøres attraktivt å være ung fisker», sier fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.

Ungdommens Fiskarlag skal derfor forvalte sentrale interesser knyttet til fiskerinæringen, med søkelyset særlig rettet på den yngre generasjon av fiskere som tidligere ikke har følt seg tilstrekkelig hensyntatt. Deres interesser skal ivaretas ved at temaer som kvinnedeltakelse, rekruttering av unge fiskere, tilgang på lærlingeplasser, kostnader de unge møter i startfasen av karrieren samt økonomisk og miljømessig bærekraft settes på agendaen.

Øvrige sentrale oppgaver vil være å knytte kompetansenettverk mellom ulike aktører i næringen og etablere et nettverk mellom den yngre generasjon og resten av næringen. Organisasjonen ønsker også engasjere seg som et talerør for fiskerilovgivning og andre bestemmelser som er av særlig interesse for den yngre generasjon.

 

Stolt samarbeidspartner

Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell AS er med på laget som stolt samarbeidspartner. Vi skal bistå Ungdommens Fiskarlag med juridiske råd og veiledning samt være en kommunikasjonskanal mellom organisasjonen, offentligheten og andre juridiske plattformer. Vi gleder oss til samarbeidet og tror satsningen på den yngre generasjon av fiskere vil være svært verdifull for den norske fiskerinæringen!

 

Kilde: Fiskeri- og sjømatministeren møtte nystartede Ungdommens Fiskarlag – regjeringen.no

(Sitat fra fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen)


Advokater som kan hjelpe deg med Fiskeri- og havbruksrett
No data was found
Våre dyktige advokater kan hjelpe deg med alt innen Fiskeri- og havbruksrett

Nam dolor nisl, sodales non pulvinar nec, interdum sed felis. Proin in ligula ut urna pulvinar blandit a quis sapien. Nulla dui metus, euismod sed elementum id, euismod quis orci.

Relaterte artikler

No data was found

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få med deg siste nytt i advokat bransjen.