Eiendomsrett

Eiendomsrett er retten til å råde over en ting innenfor lovlige rammer, så lenge det ikke strider mot andres rettigheter. Eiendomsretten er den viktigste av alle formuesrettigheter, og er vernet gjennom Grunnlovens § 105 og Den europeiske menneskerettskonvensjonen tilleggsprotokoll 1 artikkel 1.

Eiendomsrett omfatter både rettslige disposisjoner, som rett til å selge, låne bort eller pantsette, og faktiske disposisjoner, som rett til å bruke en ting, male huset, kjøre med bilen, hogge trær i skogen og så videre. I tillegg kan eieren nekte andre å bruke eller disponere over hans eiendom faktisk eller rettslig.

På denne siden finner du relevante temaer som blant annet: ekspropriasjon, feil og mangler, naborett m.fler.

Advokatfirmaet Tveter & Kløvfjell har advokater som er spesialiserte innenfor eiendomsrett. Som et anerkjent advokatfirma med ekspertise på dette feltet, er vi dedikert til å hjelpe deg med å forstå og håndtere juridiske spørsmål knyttet til eiendomsrett.

Mer om våre tjenester:

Vi er en anerkjent og erfaren advokatvirksomhet som spesialiserer oss på å beskytte dine rettigheter og sikre at du får den erstatningen du fortjener etter en brannskade. 
Eierformer-advokat-oslo
Eierformer er en viktig del av eiendomsretten og påvirker hvordan eiendommer kan eies og brukes. Denne guiden innen eierformer gir deg en grundig oversikt over ulike eierformer i Norge, deres kjennetegn og viktige hensyn å ta.
Ekspropriasjon-advokat-oslo
Vi er eksperter på eiendomsrett og juridiske spørsmål knyttet til ekspropriasjon, og i denne guiden vil vi utforske de ulike aspektene ved ekspropriasjon og gi deg verdifull informasjon og veiledning. Enten du er en eiendomsutvikler,
Feil-og-mangler-bolig-advokat-oslo
En av de største bekymringene både for kjøpere og selgere er feil og mangler som kan oppstå. For å sikre at dine rettigheter blir ivaretatt, er det avgjørende å ha god kunnskap om dette emnet.
Forsikringsrett-advokat-oslo
Vi gir deg en grundig forståelse av forsikringsrettens betydning innen eiendomssektoren, og hvordan våre dyktige advokater  kan håndtere forsikringsrelaterte saker på en effektiv måte for å sikre dine rettigheter og interesser.
handverkertvister-advokat-oslo
Håndverkertvister oppstår når det oppstår uenigheter eller problemer mellom en forbruker og en håndverker i forbindelse med byggearbeid eller håndverkstjenester.
Jordskifte-advokat-oslo
Velkommen til vår guide om jordskifte. Her hos Tveter & Kløvfjell er vi eksperter på eiendomsrett og juridiske prosesser, og vi er dedikerte til å hjelpe deg med å forstå jordskiftet og hvordan det påvirker dine eiendomsinteresser.
Nabotvister-advokat-oslo
Vi er et ledende advokatkontor og spesialister på å løse nabotvister. Nabotvister kan oppstå av ulike årsaker, og det er viktig å håndtere dem på en effektiv og rettferdig måte.
Naeringseiendom-advokat-oslo
Enten du ønsker å etablere deg eller utvide virksomheten din, er valget av riktig eiendom en strategisk beslutning. Hos Advokatfirmaet Tveter & Kløvfjell forstår vi viktigheten av å finne det ideelle stedet for din bedrift, og vi er her for å hjelpe deg i prosessen.
Naeringsleie-advokat-oslo
Velkommen til Advokatfirmaet Tveter & Kløvfjell! Vi er en ledende aktør innen eiendomsrett og har ekspertise innen næringsleie. 
Odelsrett-advokat-oslo
Som et anerkjent advokatfirma med ekspertise på dette feltet, er vi dedikert til å hjelpe deg med å forstå og håndtere juridiske spørsmål knyttet til odelsrett.
Plan-og-bygg-advokat-oslo
Skal du kjøpe bolig? Det finnes flere former for eierskap som for eksempel eierseksjon, andelsleilighet, aksjeleilighet, sameie eller festetomt. Vi forklarer deg forskjellen slik at du kan ta en trygg beslutning.
Prosedyre-og-tvisteløsninger-innen eiendomssaker-advokat-oslo
Prosedyre og tvisteløsning i eiendomsrelaterte saker: Vår ekspertise innen eiendomsrett og vårt engasjement for å hjelpe våre klienter gir oss en unik posisjon til å gi deg den nødvendige kunnskapen for å håndtere slike situasjoner.
Seksjonering-av-eiendom-advokat-oslo
I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over de juridiske kravene og prosedyrene som er involvert i seksjonering. Enten du er en eiendomsutvikler, investor eller privatperson som vurderer å seksjonere din eiendom, vil denne veiledningen være et verktøy for deg.
Selge-bolig-selv-advokatbistand-oslo
Før du bestemmer deg for å kaste deg ut i dette eventyret, er det viktig å være klar over de juridiske aspektene og risikoene som er involvert. Hos Advokatfirmaet Tveter & Kløvfjell er vi eksperter på eiendom.
Tomtefeste-advokathjelp-oslo
I denne artikkelen vil vi utforske noen ulike aspekter ved tomtefeste, inkludert juridiske og praktiske spørsmål.

Snakk med oss

Eller send din forespørsel


*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring

Våre advokater bestreber hele tiden etter å oppnå de beste resultater for våre klienter. Vi tilstreber effektivitet og produktivitet, og riktig rådgivning til våre klienter. Våre klienter skal oppleve sterk faglighet, rask responstid, og et stort personlig engasjement rundt deres sak. Våre advokater jobber ofte teambasert på den enkelte sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få med deg siste nytt i advokat bransjen.