Arbeidstillatelse

Arbeidstillatelse-utlendingsrett-advokat-oslo

Velkommen til vår nettside hvor vi tilbyr informasjon om arbeidstillatelse for utlendinger i Norge. Vi er en autoritativ kilde som spesialiserer oss på å bistå med arbeidstillatelser. Vårt mål er å gi deg all nødvendig informasjon og veiledning for å oppnå oppholdstillatelse med rett til å arbeide i Norge.

Oppholdstillatelse med rett til å arbeide

Det finnes oppholdstillatelser spesifikt for dem som ønsker å jobbe i Norge. Det er ulike regler borgere innenfor EU/EØS-området, og såkalte tredjelandsborgere (de som bor utenfor EU/EØS). Reglene reguleres av utlendingsloven og utlendingsforskriften.

For tredjelandsborgere

Faglært

Dersom du er faglært og ønsker å arbeide i Norge, kan du søke om oppholdstillatelse med rett til arbeid. Det er viktig å være klar over at det finnes spesifikke krav og kriterier som må oppfylles for å kvalifisere som faglært.

Arbeidssøker som er nyutdannet, forsker eller faglært

Hvis du er en utenlandsk arbeidssøker som ønsker å finne jobb i Norge, har du muligheten til å søke oppholdstillatelse som arbeidssøker. Dette gir deg rett til å oppholde deg i landet for opp til ett år mens du aktivt søker etter arbeid.

Sesongarbeider

Som sesongarbeider har du også mulighet til å søke om oppholdstillatelse i Norge. Dette gjelder spesielt for arbeid innenfor landbrukssektoren eller andre bransjer hvor det er behov for midlertidig arbeidskraft i sesonger.

Selvstendig næringsdrivende

Dersom man er over 18 år kan man få arbeidstillatelse som selvstendig næringsdrivende. Det må godtgjøres at det er økonomisk grunnlag for driften.

Ansatt i et selskap i et annet EU/EØS-land

Dersom du allerede er ansatt i et selskap i et annet EU/EØS-land og selskapet ønsker å sende deg til Norge for midlertidig arbeid, kan du også få oppholdstillatelse gjennom denne ordningen.


Det er viktig å merke seg at arbeidstakeren selv kan søke om oppholdstillatelse, eller arbeidsgiveren kan søke på vegne av arbeidstakeren. Uansett hvilken situasjon du befinner deg i, er vi her for å bistå deg gjennom hele søknadsprosessen og gi deg den nødvendige veiledningen.


Merk at det finnes flere regler enn de som er nevnt her, det er bare en grunnleggende oversikt. UDI sine nettsider gir mer omfattende informasjon om hvilke regler som gjelder for deg.

 

Registreringsordningen for EU/EØS-borgere

Hvis du er EØS-borger, er det enklere å ta arbeid i Norge. Du har muligheten til å reise inn i landet visumfritt for både å søke arbeid og for å påbegynne arbeidet med en gang. Det er imidlertid noen viktige prosedyrer du må følge:

  1. Registrering hos politiet: Du må registrere deg hos politiet innen tre måneder etter ankomst til Norge. Dette vil resultere i utstedelse av et registreringsbevis som bekrefter din status som arbeidssøker eller arbeidstaker.
  2. Arbeidssøker: Dersom du kommer til Norge som arbeidssøker, må du registrere deg hos politiet senest tre måneder etter ankomst. Etter registrering har du lov til å oppholde deg i Norge i inntil seks måneder mens du søker aktivt etter jobb. Dersom du ikke har fått jobb innen seks måneder, må du reise ut av landet. Du har imidlertid muligheten til å reise inn igjen senere og melde deg på nytt hos politiet innen tre måneder.
  3. Familiemedlemmer: De nærmeste familiemedlemmene til en EØS-borger som arbeider eller studerer i Norge, har også rett til oppholdstillatelse. Dette gir familiemedlemmene muligheten til å oppholde seg i Norge og nyte godt av de samme rettighetene som EØS-borgeren.

Få den rette oppholdstillatelsen på grunn av arbeid i Norge

Ved å benytte våre tjenester kan du være trygg på at du får profesjonell juridisk hjelp og rådgivning gjennom hele prosessen. Vi er dedikert til å hjelpe deg med å oppnå den rette oppholdstillatelsen med rett til å arbeide i Norge. Vårt erfarne team med advokater som har spisskompetanse innen Utlendingsrett står klare til å bistå deg, enten du er en privatperson som ønsker å arbeide i Norge eller en bedrift som trenger hjelp til å innhente kvalifisert utenlandsk arbeidskraft.

Ta kontakt med oss i dag for å få den nødvendige veiledningen og rådgivningen du trenger. Vi ser frem til å hjelpe deg med å navigere gjennom arbeidsretten for utlendinger og oppnå suksess i Norge.

 

Snakk med oss

Eller send din forespørsel


*Ved innsending av kontaktskjemaet samtykker du til vår Personvernerklæring